E-DEVLET YAZILIMLARI

mobil

E-DEVLET YAZILIMLARI

E-DEVLET YAZILIMLARI

397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğiyle yürürlüğe girmiş olup daha sonra 416, 421 ve 434 nolu tebliğlerle Elektronik Defter ve Elektronik Fatura uygulamalarına ilişkin güncellemeler yapılarak, e-Defter ve e-Fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükellefler belirlenmiştir. 454 nolu VUK tebliğ ile 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile zorunluluk getirilen mükelleflere ilave olarak elektronik defter tutma ve elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına dâhil olma zorunluluğu getirilen mükelleflerin kapsamının genişletilmesi ve ihracat işlemlerinde e-Fatura uygulamasına ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlenmiştir. 433 nolu VUK genel tebliğle de Vergi Usul Kanunu uyarınca kâğıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkân tanıyan e-Arşiv Uygulamasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bilindiği üzere 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 229 uncu maddesinde; fatura, satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika olarak tanımlanmış, 230 uncu maddesinde ise faturanın şekli belirtilerek içermesi gereken asgari bilgiler sayılmıştır. Kanunun 231 inci maddesinde de fatura düzenlenmesinde uyulacak usullere, 232 nci maddesinde ise fatura kullanma mecburiyetine ilişkin esaslara yer verilmiştir. Buna göre fatura, emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından alıcıya verilmek üzere kâğıt ortamında en az iki nüsha olarak düzenlenerek ilk nüshası (aslı) alıcıya verilen, ikinci nüshası ise yine kâğıt ortamında 213 sayılı VUK’ nun muhafaza ve ibraz hükümlerine göre mükelleflerce saklanılan bir belgedir.

 

e- Arşiv Fatura, Vergi Usul Kanunu uyarınca kâğıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkân sağlayan uygulamadır. Uygulamadan yararlanmak için mükelleflerin 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir. e-Arşiv Faturasında e-Fatura Uygulaması’na kayıtlı mükellefler için oluşturulan faturalar dışındaki tüm faturalar, e-Arşiv Faturası olarak isimlendirilmektedir.

 

  • e-Arşiv fatura uygulaması kapsamında oluşturulan faturaların alıcısına gönderilen kopyası dışında diğer kopyası elektronik mali mühür ve zaman damgası ile imzalanarak elektronik ortamda arşive alınmaktadır.
  • e-Arşiv raporu içerisinde, faturaların başlık bilgileri ile dönem içerisinde iptal edilmiş faturalara yer verilmektedir.
  • e-Arşiv Fatura uygulamasından yararlanan mükellefler irsaliyeli fatura düzenleyemezler.
  • e-Arşiv Fatura Kullanıcısı Olma Zorunluluğu

     

    e-Arşiv Fatura Başvuru ve Kullanım Yöntemleri

    a. Özel Entegrasyon Yöntemi:Başkanlıktan özel entegrasyon izni almış mükelleflerin, bilgi işlem sistemi vasıtası ile e-Arşiv Fatura uygulaması yöntemidir. e-Arşiv Fatura kullanmak isteyen mükellefler mali mühür sertifikası ile entegratör firmalara başvuru yapılması yeterlidir. (Özel entegratör yönetimi seçenlerin ayrıca Başkanlığa başvuruda bulunmazlar.) e-Arşiv Fatura hizmetini özel entegratör vasıtasıyla alan mükellefler, fatura ve elektronik arşiv raporlarında özel entegratörün mali mührünün ve zaman damgasının kullanılmasını talep edebilirler.

    e-Arşiv Fatura Belge düzeni

    e-Arşiv Fatura olarak düzenlenen belgelerde, seri-sıra numarası yerine 3 haneli birim kodu ve 13 haneli sıra numarasından oluşan belge numarası kullanılır. Belge numarası içerisinde yer alan sıra numarası, 4 karakter yıl ve 9 karakter müteselsil numaradan oluşmaktadır. Birim kodu serbestçe belirlenebilir. Mükellef bünyesinde oluşturulan e-Arşiv Faturalarda aynı belge numarası birden fazla kullanılamaz. Elektronik ortamda oluşturulan faturanın kâğıt ortamında teslimi halinde baskı işlemi mükellefin kendisi tarafından yapılabilir. İsteyen mükellefler baskı işini anlaşmalı matbaa işletmelerine veya özel entegratörlere de yaptırabilir.

    e-Arşiv Fatura Teslimi

    e-Arşiv fatura kapsamında elektronik belge biçiminde oluşturulan ve vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen fatura, alıcının rızasına bağlı olarak kâğıt veya elektronik ortamda teslim edilir. Vergi mükellefi olmayan alıcı tarafından elektronik ortamda teslimi istenen fatura internet dâhil olmak üzere her türlü elektronik araç ve ortamlar vasıtasıyla iletilebilir.

    e-Arşiv Fatura Raporlama

    e-Arşiv Fatura ile e-Fatura Uygulaması Arasındaki Farklar

     

  • GİB aracılık görevi görür.
  • Mali mühür kullanılır.
  • Kullanımı belirli şartlarda zorunludur.

 

  • GİB’e rapor verilir. Serbest format kullanılır.
  • Özel entegratör veya kendi bilgi sistemi kullanılır.
  • e-Arşiv Fatura’nın Sağladığı Avantajlar

     

    • e-Arşiv fatura uygulamasına geçen firmalar, tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturup kanuni süresi boyunca elektronik ortamda saklayabilirler.
    • e-Arşiv fatura uygulamasına geçen firmalar da zaman, işçilik, düzeltme, tasnif, arşivleme maliyetlerini azaltabilmektedir.
    •  

 

SEKTÖREL UYGULAMALAR

Sağlık Yazılımları

Sağlık sektörüne özel ya da sağlık sektörünü hedefleyen mobil uygulamalar günümüzde mobil cihaz kullanıcıları tarafından büyük ilgi görmektedir. Sağlık bireylerin asla ikinci plana atamadıkları bir sektör ve büyük bir ihtiyaçtır.

Eğitim Yazılımları

Eğitim sektörüne yönelik büyük bir tecrübeye sahibiz. Bu alanda birçok projeye imza attık ve birçok kurum ile çalışma fırsatı yakaladık.

Finans / Muhasebe Yazılımları

Tüm kurumların olmazsa olmazı finans ve muhasebesel yazılımlardır. İnteraktif Yazılım olarak firmaların finans departmanlarına özel yazılımlar geliştiriyoruz.

Lojistik / Ulaşım Yazılımları

Lojistik ve ulaşım firmalarında işlemler büyük bir titizlik ve sıralı işlem gerektirir. Teklif oluşturma ile başlayan süreç müşteri kaydı açma, işlemlerini girme ve cari kartlarını oluşturma gibi birçok konuyu içinde kapsar.

interaktif
Stok Yönetim Yazılımları

Hizmet vermeye başladığımız 2006 yılından günümüze geçen sürede görüşme sağladığımız KOBİ ya da KOBİ+ segmentinde ki kurumların hemen hemen hepsinde en önemli yazılım isteği ‘STOK TAKİP ve YÖNETİMİ’ yazılımıdır.

Personel Takip Yazılımları

Personel takip yazılımları ya da diğer adıyla personel performans yönetim (takip) yazılımları bir CRM yazılımı olarak firmamız tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Satış ve Pazarlama Yazılımları

Bir CRM modülü olan ‘Satış ve Pazarlama Yazılımları’ şirketinizin satış ve pazarlama departmanlarının ya da personelinizin tüm satış ve pazarlama fonksiyonlarını kapsayan yazılımlardır.

Sanayi ve Teknoloji Yazılımları

Sanayi sektörüne özel makine bazlı ya da ihtiyaç bazlı teknolojiyi kullanabileceğiniz elektronik yazılımlar geliştirebilmekteyiz.

HEMEN TEKLİF AL

YAZILIM TEKNOLOJİLERİMİZ

İnteraktif yazılım olarak 2006 yılından günümüze başta web yazılım projeleri olmak üzere, mobil uygulamalar (iOS ve Android), TV uygulamaları, CRM – ERP –SAP yazılımları, sektörel bazlı yazılımlar, E-Ticaret yazılımları ve özel proje yazılımları gerçekleştirmekteyiz. Firmamızın birçok kategoride yüzlerce başarılı projesi bulunmaktadır. Sizlerde bu projelerden biri olmak için bize teklif için başvurabilir ve kısa sürede yazılım projenizi hayata geçirebilirsiniz.


Mobil application yazılım ve geliştirme firması denildiği vakit ülkemizde akla gelen ilk kurumlardan biri olan İnteraktif Yazılım olarak, tüm mobil projelerinizi başarılı olarak hayata geçirmeye profesyonel ve deneyimli ekibimiz ile adayız. Kim bilir belki de dünyayı kasıp kavuracak, yatırımlara göz kırpacak sırada ki yeni mobil uygulama projesi sizinkidir.

İnteraktif Yazılım